İstanbul Uzman Pedagog
Çocuklar bir ülkenin en önemli kalkınma faktörleridir. Tüm ebeveynler çocukları için en iyi geleceği hazırlamaya çalışırlar ve çocukluklarından beri ellerinden gelenin en iyisini yaparlar. Gelecekte karşılaşabilecekleri sorunları önlemek için pedagojik destek alabiliriz. Pedagojinin tam olarak bunu hedeflemesi. Daha iyi anlamak için, “pedagog ne anlama geliyor?” Ve “Pedagojinin uzmanlık alanları nelerdir?
Pedagoloji Ne Demektir?
Pedagoloji , çocukların duygu, zihinsel ve sosyal gelişimini içeren çocuklar alanında uzmanlaşmış bir bilimdir. Pedagojide uzman olanlara pedagog denir. Aşağıda pedagogların tam olarak ne yaptığını ve pedagog’un ne anlama geldiğini ayrıntılı olarak görelim.
Pedagog Ne Demektir?
İstanbul Uzman Pedagoglar, çocukların zihinsel gelişimlerini ve psikolojilerini takip eden ve olası sorunlara danışmanlık yapan çözümler üreten uzmanlardır.
sadece psikolojik sorunlar için değil, aynı zamanda fiziksel, zihinsel, sosyal ve duygusal yollarla ebeveynlik için de yol gösterirler.
Hangi Durumda Pedagog Desteği Almalıyım?
- Çocuk yalan söylerse
- Çocuk paylaşmayı öğrenemezse
- Kardeşlerle mücadele
- Oyun veya teknoloji bağımlılığı
- İnatçı çocuk
- Beslenme alışkanlıkları
- Çocuğun eğitim sorunları
- Uyku alışkanlığı edinememe
- Yeme sorunları
- Uyum sorunları (uyarlanmamış)
- Tuvalet eğitimi vb.
Gerçek bir probleminiz olduğunda bir pedagoga danışmayı tercih ettiğiniz için, tam olarak bir problem olmadığında bir pedagog danışmanlığı almayı tercih edebilirsiniz. Bu nedenle, gelecekte çocuğunuz için bir psikolog veya psikiyatriste olan ihtiyacı önlemek için aileniz ve çocuklarınız için pedagojik destek almak istemek oldukça normaldir.
UNUTMAYIN: Pedagoglar, çocukların ebeveynlerinin fark edemediği (veya normal olduğunu düşündükleri) farklı detaylara göre sahip olabileceği problemi fark edebilir ve bu amaçla çeşitli testler uygulayabilirler. Örneğin, çocuklar okula gitmeye başladığında dikkat sorunları ortaya çıkar. Pedagojik rehberlik ve danışmanlık alıyorsanız, çocuklarda yaygın olarak görülen dikkat sorunları gibi çeşitli sorunlardan daha önceki pedagoglar tarafından tespit edilebilir. Bu, pedagogların öneminin bir başka önemli detayıdır.
Dünyada uzman çocuk psikologları ve pedagogları tarafından bu konuda düzinelerce kitap var. Örneğin, Dr. James Dobson kitapları ile ailelere çok önemli bilgiler veriyor. Ebeveynlerin ve eğitimcilerin çocuk psikolojisi ve çocuk sağlığı konusunda farkındalıklarına katkıda bulunur.
İhtiyacınız olmasa bile herhangi bir pedagojik tavsiyeye ihtiyacınız olmasa veya pedagoji desteği almayı düşünmüyorsanız, çocuk gelişimi konusunda uzmanlaşmış uzman pedagogların sosyal medya hesaplarını takip etmenizi öneririz. Birçok önemli ve pratik ipucu paylaşıyorlar.
Pedagoglar bu konularda danışmanlık yapmaktadır. Öte yandan, çocuk psikiyatristleri zihinsel problemleri tıbbi yöntemlerle tedavi etmekten sorumluyken, çocuk psikologları çocuk problemleri için terapi yöntemini kullanmaktadır.
Pedagoglar Hangi Alanda Çalışıyor?
1- Eğitim: Okullarda eğitim süreçlerini daha verimli hale getirmek için çalışmalar yaparlar. Eğitim konuları, materyalleri veya genel süreçlerdeki hataların düzeltilmesini önerirler. Bunlara ek olarak, çocukların okulla ilgili (uyumsuz olma, başarısızlık, isteksizlik, disiplin cezaları) sorunlarına çözümler arar ve onlara rehberlik ederler.
2- İstihbarat seviyelerine ilişkin adaptasyon: Üstün istihbarat veya zihinsel eksiklikler gibi nadir durumlarda çocukları inceler ve uyum sorunlarına çözüm bulmaya çalışırlar.
3- Öğrenme sorunları: Çocuklarda dikkat eksikliği gibi öğrenmeyi engelleyebilecek sorunların üstesinden gelmek için çalışırlar.
4- Aile danışmanlığı: Ebeveyn-çocuk ilişkisi için rehberlik sağlarlar.
5- Eğitim ve öğretim: Çocukları olumlu davranışlara yöneltmek, yaşama hazırlamak ve çocukları olumsuz davranışlardan uzak tutmak gibi sorumlulukları vardır.
6- Uzman: Resmi kurumlarda verilen kararları etkileme, rapor hazırlama gibi sorumlulukları vardır.